Over Tyre

Routes zoeken. Routes maken. Routes delen.

Laat Tyre en je navigatietoestel samenwerken.

Hoe zou het je lijken om je routes van Google Maps en Google Earth over te nemen in je TomTom? Jij zou de ultieme oplossing hebben voor je navigatie. Ik heb de naam Tyre gegeven. Met bovenstaande vraag is het verhaal van Tyre begonnen. Bij het bedenken van antwoorden had ik de volgende overwegingen in gedachten.
 
Een navigatietoestel kan niet uit zichzelf communiceren met Google Maps of Google Earth. Daarom moest ik een app maken, die dat wel doet. Ik wilde mijn routes en bestanden met nuttige plaatsen thuis met mijn computer voorbereiden. Ik kon een route maken met het navigatietoestel zelf. Maar ik had geen zin om me elke keer door een aantal schermen van het toestel heen te worstelen, elke keer als ik een nieuw routepunt wilde maken. Op die manier kost het maken van een route veel te veel moeite.

KEITH READ

“Veruit de beste routeplanningssoftware voor de TomTom. Ik heb Tyre bijna vanaf het allereerste begin gebruikt en ik vind het nu net zo leuk als toen. Ik ben de tel kwijtgeraakt van het aantal mensen en bedrijven dat ik heb aanbevolen het door de jaren heen. “

PAUL R.

“Hartelijk dank voor uw voortdurende werk aan dit uitstekende kaartprogramma. Zonder twijfel naar mijn mening en ervaring met het uitproberen van vele kaartapps / software, verreweg de beste.”

EDOUARD CUGNI

‘Ik hoop dat je Tyre lang in leven houdt.’

Gebruik Tyre om snel en gemakkelijk routes te maken

Wat moet je doen om van Google Maps en je navigatietoestel een goed samenwerkend team te maken? Eigenlijk is het heel eenvoudig. Ik heb een programma gemaakt, dat de brug slaat. Het programma mag gratis gedownload en gebruikt worden. Je kunt het gebruiken om routebestanden te maken, of bestanden met nuttige plaatsen (POIs).
 
Bestanden kunnen in verschillende formaten geopend en opgeslagen worden: voor TomTom, voor Garmin en voor andere soorten navigatiesystemen.

GRATIS DOWNLOAD

De samenwerking met mijn partner is beëindigd. Dat betekent dat TyreToTravel gestopt is. Ik bied Tyre nu weer gratis aan, zoals het vroeger ook was. Tyre2Navigatie is gratis en ik wil dat zo houden. Om de kosten te dekken maak ik gebruik van donaties en sponsors.

GOOGLE MAPS / EARTH

Tyre is ontwikkeld om het mogelijk te maken dat je navigatietoestel kan communiceren met Google Maps en Google Earth. Het kost maar een paar stappen om Tyre aan de praat te krijgen. Verbind het met je navigatietoestel en binnen de kortste keren ben je klaar.

WERKT MET ELKE PC

Op dit moment werkt Tyre op elke computer met Windows. We zijn aan het werk om een webversie te maken. Dat maakt dat je het ook op iMac computers kunt gebruiken. Gun ons wat tijd (en donaties) en we doen ons best om deze webversie zo snel mogelijk klaar te hebben.

GEEN GEBLADER MEER

Het is niet meer nodig om uren door je TomTom toestel heen te bladeren om een route samen te stellen aan de hand van waypoints. Installeer Tyre om je routes op een gemakkelijke manier te plannen met je computer. Het kan je heel wat tijd besparen als je niet meer door je toestel hoeft te bladeren.

FACEBOOK GROEP

Sinds juli 2020 heeft iedereen die Tyre gebruikt gratis toegang tot onze Facebook groep. Op deze manier kunnen gebruikers elkaar helpen. En zijn er dan toch nog problemen met Tyre, aarzel dan niet om onze supportgroep te benaderen.

20+ TALEN

Dank zij alle vrijwilligers kan Tyre aangeboden worden in meer dan 20 verschillende talen. Kies bij de setup voor jouw taal. De rest gaat vanzelf. We zijn alle vrijwilligers dankbaar voor hun werk de afgelopen jaren. Ook meedoen als vrijwilliger? Neem dan contact op.

SNELLE EN GEMAKKELIJKE INSTALLATIE

Iedereen kan Tyre installeren. Download het programma, start de installatie, kies je taal en binnen een paar minuten ben je helemaal klaar. In onze laatste versie kun je zelfs zonder Google Maps of Google Earth.

REGELMATIG UPDATES

We luisteren graag naar gebruikers. Zodoende wordt Tyre regelmatig bijgewerkt. Heb je Tyre al geïnstalleerd? Geen probleem: je krijgt vanzelf een melding wanneer er een nieuwe versie beschikbaar is.

ROUTES DELEN

Routes maken is gemakkelijk en leuk. Het wordt nog leuker als je ze kunt delen. Doe mee met de groeiende groep gebruikers van Tyre en deel je routes met anderen. Onze vrijwilligers kiezen de mooiste routes uit en voegen die toe aan de routebibliotheek op de website.

Tyre is beschikbaar in 20 verschillende talen.

Je kunt meteen na het downloaden je eigen taal kiezen: start het setup bestand en selecteer je eigen taal. Deze talen zijn alleen beschikbaar voor het programma zelf en in de meeste gevallen voor de hulppagina’s. De website die je nu leest, is beschikbaar in een beperkt aantal talen.
 
We gaan zo snel mogelijk de website ook in andere talen beschikbaar maken.

Download

Download Tyre van onze website. De downloads worden niet ergens anders aangeboden! DOWNLOAD

Setup

Installeer Tyre op je computer. Het downloaden en installeren kost maar een paar minuten.

Support

Vragen of feedback? Ga naar onze hulppagina of neem contact op met onze vrijwilligers.