FAQ

Routes zoeken. Routes maken. Routes delen.

TYRE

Over Tyre zelf

NAVIGATION

Tyre en TomTom, Garmin

GOOGLE MAPS

Tyre en Google Maps

GOOGLE  EARTH

Tyre en Google Earth

OTHER

Andere gerelateerde problemen

Het gebruiken van Tyre zal meestal voor zich spreken. Toch kunnen er vragen boven komen. Onze hulp is ervoor om je wegwijs te maken en je te helpen met eventuele problemen. Je kunt naar de hulppagina’s gaan door hier te klikken of je kunt de meest gestelde vragen hieronder raadplegen.

Dit plaatje is de paniekkabouter, gemaakt door Paddy Hansen. Met dank dat het hier gebruikt mag worden.)

Hier is een aantal Veel Gestelde Vragen (Frequently Asked Questions, FAQs) verzameld.

Lees eerst deze pagina, voordat je een e-mail stuurt met je vraag.

Veel vragen gaan over de Google Maps API Key.

Hier zijn een paar belangrijke elementen:

 • Wil je meer informatie over het maken van een API Key? Klik hier!
 • Wil je meer weten over de prijzen voor het gebruik van een Google Key? Klik hier voor alle informatie!
 • Gebruik alleen Google Chrome als je browser bij het maken of bewerken van je API Key. Heel irritant, maar wel noodzakelijk, want anders kom je allerlei fouten tegen.
 • Zorg ervoor dat alle relevante API Keys geactiveerd zijn: niet alleen ‘Maps’, maar ook ‘Routes’ en ‘Places’.
  Wil je weten welke API’s in ieder geval geactiveerd moeten worden? Of waar je goed aan doet? Klik hier!

Om de geldigheid van je Google API Key checken te checken, klik hier!
Om de instellingen van je Google API te zien of te bewerken, klik hier!

Dit is de vraag die op dit moment het meest gesteld wordt:
Waarom zijn mijn routepunten verbonden met rechte lijnen in plaats van lijnen die het verloop van de wegen volgen?
Het antwoord is te lezen door hier te klikken.

A. TYRE ZELF

Antwoord
Alle beschikbare talen worden weergegeven op de hoofdpagina.
Je kunt je eigen taal selecteren meteen na het downloaden: start de setup en kies je eigen taal.
Deze talen zijn alleen beschikbaar voor het programma en in mindere mate voor de hulppagina’s. De website die je nu leest, is alleen beschikbaar in het Nederlands en in enkele andere talen. Wel kan de website in een andere taal geraadpleegd worden via het vertaalprogramma van Google.

Ben je geïnteresseerd in het vertalen van Tyre in je eigen taal? Neem dan contact met me op!
Het vertalen is heel eenvoudig: je hoeft niets te weten van programmeren.
De enige kennis die je hoeft te hebben, is kennis van je eigen taal… 

Antwoord De kans is groot dat je computer besmet is met malware, die het weergeven van de kaart verhindert. Gebruik de malwarescanner van Malwarebytes om je computer op te schonen: www.malwarebytes.com/premium/ Goed om te weten: sommige gebruikers dachten dat hun computer niet besmet was met malware (omdat ze al een andere malwarescanner gebruikten). Toch hebben ze gemerkt dat de scanner van Malwarebytes nog andere malware wist te ontdekken: het verwijderen ervan heeft hun probleem opgelost! Meer informatie op dit punt is beschikbaar door hier te klikken In sommige gevallen ligt de oorzaak voor dit gedrag ergens anders: als de instellingen voor de compatibiliteitsweergave van MS Internet Explorer gewijzigd zijn, zorg er dan voor dat de optie ‘Alle websites met de compatibiliteitsweergaven weergeven’ NIET geactiveerd is.

Antwoord
Dit probleem wordt veroorzaakt door een instelling op de server van Google Maps. (Vroeger bestond dit probleem niet.) Je kunt dit probleem tegenkomen als de scherminstellingen van Windows anders zijn dan de standaardinstellingen. Waarschijnlijk is de standaardinstelling van 96 dpi (vanwege de leesbaarheid van het scherm) veranderd naar 120 dpi.
Om dit probleem op te lossen: ga naar het venster voor de ‘Voorkeuren’ en selecteer de tab ‘Google Maps – Kaart’
Ga naar de balk met de aanduiding ‘Formaat (kaart, lettertype, afbeeldingen)’. Verplaats de schuif op de balk naar rechts. In de meeste gevallen is het voldoende om de schuif twee posities naar rechts te verplaatsen (naar het midden van de balk).

Antwoord
Bij het gebruiken van beschermingssoftware voor internet, zoals een geavanceerde firewall, is het mogelijk dat die software het downloaden van EXE files blokkeert of dat het zorgt voor een verkeerde (of incomplete) download.
Als dat het geval is, schakel dan de beschermingssoftware uit en probeer opnieuw om Tyre te downloaden. Schakel de beschermingssoftware weer in na het downloaden.

Antwoord
Tyre zal alleen de routepunten (of nuttige plaatsen) opslaan met de coördinaten ervan, en daarbij eventueel gegevens m.b.t. de route en de de hoogte. Andere gegevens, zoals verwijzingen naar bijbehorende plaatjes e.d., worden niet opgeslagen.

Antwoord
Om Tyre te kunnen installeren, moet je beheerdersrechten hebben, anders loop je tegen een aantal foutmeldingen aan.
Als je geen beheerdersrechten hebt (bijv. als een gebruikersaccount hebt met beperkte toegangsrechten), is het waarschijnlijk niet mogelijk om Tyre goed te installeren.
Als er foutmeldingen verschijnen over bestanden die missen of die niet geïnstalleerd kunnen worden, doe dan het volgende: log eerst uit vanuit je huidige account en log daarna in met een account dat wel beheerdersrechten heeft. Probeer van daaruit opnieuw om Tyre te installeren.
Om Tyre vanaf de computer te kunnen installeren op een verwijderbare schijf (zoals een USB stick), zijn geen beheerdersrechten nodig.

Antwoord Een aantal voorkeuren kan alleen ingesteld worden vanuit een account met beheerdersrechten. Hetzelfde geldt voor het activeren van sommige functies. Als het niet mogelijk is om bestandssoorten aan Tyre verbinden (*.itn; *.ov2; *.gpx; *.csv) of als het niet mogelijk is om de installatie van Google Earth te repareren, log dan uit vanuit het huidige account en log daarna in met een account dat beheerdersrechten heeft. Of neem contact op met de beheerder.

Antwoord
Nee, die versie komt er niet. Tenminste niet in de nabije toekomst. Als ik leer hoe ik programma’s moet maken voor Mac computers of voor Linux/Ubuntu, zal ik het opnieuw gaan ovewegen.
Intussen is het mogelijk om Tyre te gebruiken op een Mac computer via een programma, dat een Windows-omgeving emuleert op de computer, zoals het programma WINE, dat gratis te downloaden is. Vanuit die omgeving kan Tyre gebruikt worden.

Antwoord
Ja, dat is mogelijk. Maar het is beter om dat alleen te doen als het beslist nodig is!
Installeer eerst Tyre. Zet daarna de volgende stappen:

 • Maak de nieuwe map die gebruikt moet worden.
 • Verplaats alle bestanden van ‘C:\Users\<Gebruikersnaam>\AppData\Roaming\Tyre’ naar de nieuwe map en verwijder de oude map.
 • Start Kladblok en typ de volgende tekst:

  [Tyre]
  NewPath=Pad

  Voor Pad moet het nieuwe pad opgegeven worden.
  Zorg ervoor dat hier een bestaand pad opgegeven wordt en dat de toegangrechten goed geregeld zijn. Anders wordt het oude pad opnieuw gemaakt en gebruikt.
  Zorg er ook voor om het pad NIET af te sluiten met een backslash. Dus ‘D:\Tyre’ is correct, maar ‘D:\Tyre\’ is niet correct.
 • Sla het bestand op in de Windows map met de naam ‘TyrePath.txt’.

Antwoord
Als de functie ‘Omkeren’ gebruikt wordt, is het belangrijk om de route te controleren. Sommige routepunten zullen verplaatst moeten worden, bijv. als ze op de andere kant van een snelweg staan.

Antwoord
Dit bericht betekent dat sommige variabelen niet bestaan of niet geïnitialiseerd kunnen worden.
Installeer een helemaal schone versie van Tyre. Daarvoor moet het eerst volledig van uw computer verwijderd worden. Er is een programma beschikbaar dat alle nodige schoonmaakacties kan uitvoeren. Klik hier om het te downloaden.

Antwoordr
Deze melding heeft veel overeenkomsten met de voorgaande.
Voer daarom eerst de aanbevolen acties uit die hierboven genoemd worden.
Daarna moeten de bestanden jscript.dll en vbscript.dll (opnieuw) geregistreerd worden. Dat kan als volgt gedaan worden:
– Druk op WinToets+R (WinToets is de toets met de Windows vlag, naast de Ctrl-toets op het toetsenbord).
– Er verschijnt een venster waarin een opdracht gegeven kan worden.
– Typ deze opdracht: regsvr32 jscript.dll
– Druk vervolgens op Enter.
– Herhaal dezelfde stappen voor deze opdracht: regsvr32 vbscript.dll

Antwoord
Ja, dat kan. Open de voorkeuren en kies het tabblad ‘Google Maps – Route’. Daar kan gekozen worden voor wandelen, fietsen of rijden.

Antwoord
Dit is een optie voor sommige bestandstypen: *.gpx (GPS Exchange files), *.kml and *.kmz (Google bestanden). Normaal gesproken worden deze bestanden opgeslagen in het UTF-8 format. Als er geen problemen zijn, laat deze instelling dan ongewijzigd (aankruisvakje ingevuld).
Maar er zijn programma’s die niet met deze bestandssoorten kunnen omgaan in UTF-8 formaat, zoals POIEdit. Als een bestand (van de genoemde soorten) geopend moet worden in zo’n programma, maak dan het aankruisvak leeg, voordat het bestand opgeslagen wordt. Het bestand wordt dan opgeslagen in ANSI formaat.
Opmerking: het ANSI formaat heeft minder mogelijkheden dan het UTF-8 formaat. Daaarom kan het zijn dat Google Earth en andere programma’s foutmeldingen laten zien als ANSI gebruikt wordt in plaats van UTF-8.

Antwoord
Om Tyre goed te installeren, moet dat gebeuren met beheerdersrechten. Als dat niet gebeurt, wordt de installatie niet goed uitgevoerd. Sommige bestanden zullen missen. Dat geeft problemen bij het gebruiken van Tyre.

Antwoord
Dit is hetzelfde als hierboven: Tyre moet geïnstalleerd worden vanuit een account met beheerdersrechten.

Antwoord
Ja, dat kan, maar het is niet mogelijk op het setup programma daarvoor te gebruiken. Om Tyre te installeren op een draagbaar apparaat, moet het eerst geïnstalleerd worden op de computer.
Nadat dat gebeurd is, kan Tyre van daaruit geïnstalleerd worden op een draagbaar apparaat: kies het menu ‘Extra’ en kies vervolgens ‘Tyre installeren op USB-stick…’
Als het gaat om een stick met U3 functies of als PortableApp.com geïnstalleerd is op de USB-stick, kan ook Tyre geïnstalleerd worden als U3-toepassing of als toepassing voor PortableApps.com.

Antwoord
Tyre heeft een ideale oplossing voor dit probleem: selecteer in de lijst het routepunt dat het nieuwe startpunt moet worden.
Kies daarna voor het menu ‘Routepunt’ en vervolgens voor ‘Startpunt…’
Dat is alles! De route zal nu opnieuw samengesteld worden: alle routepunten worden opgeschoven, zodat de route een nieuw startpunt en een nieuw eindpunt krijgt.

Antwoord
Maak de cache van MS Internet Explorer leeg. Daarmee wordt het probleem opgelost. Streetview zal weer op de goede manier te zien zijn met afbeeldingen.

Antwoord
Het volgende biedt een goede oplossing: open de lokale netwerkverbinding (klik op het netwerkpictogram in het systeemvak), zoek de VPN verbinding en klik erop met de rechter muisknop. Kies vervolgens Eigenschappen. Open het tabblad Netwerken en selecteer Internet Protocol Versie 4 (TCP/IPv4), klik op Eigenschappen, klik op Geavanceerd en verwijder dan het vinkje bij de optie Standaard gateway in het externe netwerk gebruiken. Klik op OK tot alle dialoogvensters gesloten zijn. Dat is alles!
Als dat geen oplossing biedt, moeten mogelijk enkele instellingen in MS Internet Explorer gewijzigd worden:

Antwoord De meest waarschijnlijke reden is een fout in de instellingen van MS Internet Explorer. Als eerste moet de computer opnieuw opgestart worden om Tyre uit het geheugen te verwijderen. (Ook al is het niet zichtbaar, het is wel aanwezig.) Daarna moet MS Internet Explorer opnieuw ingesteld worden. Er is een programma beschikbaar dat deze reset-actie voor u kan uitvoeren. Klik hier om het te downloaden. Wilt u het liever zelf doen, volg dan de stappen die op de volgende afbeeldingen te zien zijn: Als het probleem blijft bestaan, klik dan hier voor andere mogelijke oplossingen.

C. Tyre en Google Maps

Antwoord
Om de ingebouwde kaart van Google Maps te kunnen gebruiken, moet het uitvoeren van JavaScript toegestaan zijn op de computer. Zorg ervoor dat dit het geval is.
Deze instelling kan zo nodig gewijzigd worden met je webbrowser.
Klik hier om te ontdekken hoe dat moet.

Antwoord
Ja. Als dat niet het geval is, heb je de betreffende optie uitgeschakeld.
1. Het inschakelen van deze optie gaat als volgt: klik in het menu ‘Extra’ op ‘Voorkeuren’. Het voorkeurenvenster wordt geopend. Kies vervolgens de tab ‘Google Maps – Route’, en vul het aankruisvakje in bij de optie ‘Versleepbare routelijnen gebruiken’.
2. Als de optie uitgeschakeld is, werkt het iets anders:
– Klik ergens op de routelijn.
– Op die plek wordt een nieuw routepunt ingevoegd.
– Versleep het nieuwe routepunt naar de plek waar het hoort.
– De routelijn zal in overeenkomstig aangepast worden.

Antwoord
Deze melding kan verschillende oorzaken hebben:

 • Eén of meer routepunten zijn te ver van een weg verwijderd. Verplaats ze.
 • Eén of meer routepunten staan in een gebied (of land) dat nog geen deel uitmaakt van de Google Maps database voor routeberekening.
  Wees je ervan bewust dat Tyre de functies van Google Maps gebruikt. Nog niet overal ter wereld zijn de wegen opgenomen in de Google Maps database voor routeberekening. Concreet: je kunt een aantal wegen wel zien en er routepunten plaatsen, maar Google zal niet in staat zijn om voor die wegen (en routepunten) een route te berekenen.
  Er is gelukkig ook een positief element: de Google Maps database voor routeberekening groeit nog steeds…
 • Het kan zijn dat bij de voorkeuren gekozen is voor ‘Fietsen’. Helaas is de mogelijkheid voor het berekenen van fietsrouts in Google Maps beperkt.

Antwoord
Het kan zijn dat je firewall te actief is, waardoor Tyre geblokkeerd wordt in het gebruiken van internet. Probeer eens het volgende:
– Zet je firewall tijdelijk uit.
– Start Tyre. Als er dan geen foutmeldingen komen, was de ‘fout’ afkomstig van de firewall.
– Activeer de firewall en pas de instellingen aan, zodat Tyre niet langer geblokkeerd wordt.

Antwoord
Standaard worden routepunten verplaatst naar de dichtstbijzijnde weg als ze op een andere plek (die niet een weg is) aangemaakt worden. Dit is gedaan om het uitstippelen van een route eenvoudiger te maken.
Als je dat niet wilt (om welke reden dan ook), kun je dat wijzigen: klik op ‘Voorkeuren’ in het menu ‘Extra’. Selecteer vervolgens de tab ‘Google Maps – Map’ en verwijder het vinkje bij de optie ‘Routepunten nauwkeurig op wegen plaatsen’.
Als je dit doet, is het beter om meteen ook de optie ‘Berekenen’ uit te zetten. Routes worden namelijk altijd berekend via de wegen. Als je een route laat berekenen met routepunten die lukraak op de kaart verspreid staan, zal het verloop van je route er afschuwelijk uit zien!

Antwoord
Blijkbaar gaat het om een oudere versie van Tyre. Als gevolg van wijzigingen op de server van Google, is niet langer mogelijk om die oudere versie te gebruiken in combinatie met de ingebouwde kaart van Google.
Update Tyre naar de meest recente versie.

Antwoord
Dat is gelukkig heel eenvoudig:
– Klik op ‘Voorkeuren’ in het menu ‘Extra’.
– Selecteer de tab ‘Google Maps – Route’.
– Plaats een vinkje bij de optie ‘Afstand weergeven in mijlen’.

Antwoord
Het is belangrijk om in Tyre de gelocaliseerde versie van Google Maps te gebruiken, als u wilt zoeken met postcodes. Het localiseren van Tyre gebeurt in het voorkeurenvenster op de tab ‘Google Maps – Kaart’: stel de ‘Google Maps’ locatie in voor je eigen land, bijvoorbeeld: https://maps.google.nl
Google gebruikt blijkbaar verschillende databases: als je naar een postcode zoekt op de website van Google zelf, wordt de goede plek meteen gevonden. In een programma als Tyre kan de website van Google niet rechtstreeks aangesproken worden. De database van Google moet benaderd worden via API functies (als dat je iets zegt). Bij het gebruik van die API functies worden een andere interface en een andere database aangesproken. Niemand weet waarom, maar zo is het wel.

Antwoord
Tyre raadpleegt de Google Maps database via uw internetverbinding. Als de kaart geen routepunt accepteert op een bepaalde plek, is het geen geldige weg of de weg is afgesloten (volgens Google Maps).
Als er toch een routepunt op die plek moet komen (je weet zeker dat er wel een weg is of dat de weg niet afgesloten is), doe dan het volgende:
– Open het voorkeurenvenster en selecteer de tab ‘Google Maps – Kaart’.
– Verwijder het vinkje bij de optie ‘Routepunten nauwkeurig op wegen plaatsen’.
Nu kunnen routepunten op elke willekeurige plek geplaatst worden.
Maar: het berekenen van de route zal niet goed werken (daarvoor wordt de Google Maps database weer gebruikt).
Gelukkig is dat geen probleem, als de TomTom weet dat de weg begaanbaar is: de TomTom zal zelf een route berekenen aan de hand van de opgegeven routepunten.

Antwoord
Dit probleem wordt veroorzaakt door een fout in de database van Google Maps. Om de één of andere reden zijn verschillende passen in de Alpen (en mogelijk ook op andere plekken) het hele jaar door gemarkeerd als ‘afgesloten’. Zodoende berekent Google Maps een rare route om je op je bestemming te krijgen.
Wat je het beste kunt doen: zet de datum uit via de knop ‘Seizoensgebonden afsluitingen negeren’ (midden boven de kaart).

Antwoord
Uiteraard werkt streetview alleen voor gebieden die daarvoor in kaart gebracht zijn.

Antwoord
Een route kan alleen geprint worden, als die berekend is. Zorg er dus voor, dat dat het geval is.
Als het berekenen niet vanzelf start, klik dan op de knop ‘Berekenen’.
Nadat de route berekend is, zijn er twee mogelijkheden om die te printen:
 – De tekst van de route printen (road book).
 – Een afdruk van de route printen (kaart).

Antwoord
Het kan zijn dat er een probleem is met de beveiliging op de computer.
Mogelijk dat de firewall Tyre blokkeert in het gebruiken van internet. Doe dan dit:
– Zet de firewall tijdelijk uit.
– Start Tyre. Als het nu wel goed gaat, was de ‘fout’ afkomstig van de firewall.
– Herstart de firewall en pas de instelligen aan zodat Tyre gebruik kan maken van internet.
Als het probleem niet op deze manier te verhelpen is, moeten mogelijk de instellingen van MS Internet Explorer aangepast worden: als de instelling voor de beveiliging niet ingesteld is op Normaal-Hoog (standaard), wijzig die dan in Normaal-Hoog.

Antwoord
Dit kan optreden wanneer MS Internet Explorer niet geïnstalleerd is op de computer of wanneer het niet up-to-date is.

Verder kan dit optreden wanneer een bestand veel routepunten (of nuttige plaatsen) bevat. In dat geval wordt het vertragen veroorzaakt door Windows: het geheugen loopt vol. Het kan zelfs lijken alsof Tyre vastgelopen is (afhankelijk van het aantal routepunten/nuttige plaatsen en de snelheid van je computer). In werkelijkheid is dat niet het geval, maar het kan soms lang duren voordat alle acties uitgevoerd zijn.
Het wordt aanbevolen om niet meer dan 100 routepunten of nuttige plaatsen te gebruiken voor één bestand. Worden het er meer, splits dan het bestand of verminder het aantal punten. Beide acties zijn beschikbaar via het menu ‘Bestand’.

Tenslotte kan het trage reageren van de kaart veroorzaakt worden door de kleine overzichtskaart in de rechter benedenhoek. Is die geopend? Sluit die dan. (Klik op het pijltje.)
Op sommige computers zorgt dit overzichtskaartje ervoor dat Tyre traag wordt. De oorzaak daarvoor hebben we nog niet kunnen vinden.

Antwoord
Als er alleen een melding (met het logo van Tyre) te zien is over inlezen en wachten, en de kaart komt maar steeds niet tevoorschijn, dan is er waarschijnlijk een probleem met de Google API Key.
Als je Key ongeldig is, zullen daardoor allerlei problemen met de kaart optreden: rechte lijnen tussen de routepunten, geen zoekresultaten, problemen met de routepunten zelf, enz.
Om een geldige Google API Key te krijgen, moet het hele proces voor aanmaken ervan doorlopen worden, inclusief het inschakelen van de facturering.

Open deze pagina: Google API Console.
Klik op het plaatje hier rechts om het te vergroten. Volg deze stappen:
– Ga naar ‘Dashboard’. (Rode pijl)
– Controleer de API’s. (Groene pijl)
– Voeg zo nodig API’s toe. (Blauwe pijl)

En ook belangrijk:
– Zorg ervoor alle relevantie API Keys geactiveerd zijn: niet alleen API ‘Maps’, maar ook ‘Routes’ en ‘Places’ en meer.
– Bij het aanmaken of wijzigen van de Google API Key moet beslist Google Chrome gebruikt worden als browser (irritant, maar waar).

Het is ook mogelijk dat er andere redenen zijn voor dit probleem. In sommige situaties ligt het aan de interne browser van Tyre. Helaas is tot nu toe de oorzaak van dat probleem niet echt gevonden. Sorry.
Gelukkig er wel een oplossing, die in de meeste gevallen werkt en anders is er een work-around.
Dit is de oplossing: verwijder Tyre volledig en installeer het programma opnieuw.
LET OP: Tyre volledig verwijderen is niet hetzelfde als installatie ongedaan maken. Klik hier voor informatie hoe Tyre volledig verwijderd moet worden.
En dit is de work-around: maak een nieuwe gebruikersaccount aan op de computer. Tyre zal voor die nieuwe gebruiker prima werken.
Het is een raadsel waarom deze oplossing werkt. Er moet met de beveiliging iets aan de hand zijn wat tot nu toe niet gevonden is…
De meeste gebruikers zullen hun probleem opgelost zien via een oplossing die je kunt bereiken door hier te klikken.

Antwoord
Het antwoord op deze vraag is afhankelijk van de voorkeuren:

Als bij de voorkeuren de optie ‘Versleepbare routelijnen gebruiken’ uitgeschakeld is, werkt het als volgt:

 • Zorg ervoor dat de route berekend is (de routelijn moet zichtbaar zijn).
 • Klik ergens op de routelijn.
 • Een nieuw routepunt zal ingevoegd worden op die plek.

Als bij de voorkeuren de optie ‘Versleepbare routelijnen gebruiken’ ingeschakeld is, werkt het als volgt:

 • Zorg ervoor dat de route berekend is (de routelijn moet zichtbaar zijn).
 • Beweeg de muiscursor over de routelijn.
 • De vorm van de cursor zal veranderen (er wordt een circeltje aan toegevoegd op de routelijn).
 • Pak de routelijn met de muis en verplaats het naar de gewenste plek.
 • Als de muis weer losgelaten wordt, zal op die plek een nieuw routepunt aangemaakt worden (en in de lijst tussengevoegd worden).

Antwoord
Dit kan het gevolg zijn, wanneer de instellingen voor het lettertype van Windows (de grootte van het lettertype) gewijzigd zijn.
Als dit probleem zich voordoet, zet dan de instellingen voor het lettertype van Windows terug naar de standaardinstelling.
Als daardoor de letters op het scherm te klein worden, dan is het beter om niet het lettertype van Windows aan te passen, maar om in plaats daarvan de schermresolutie aan te passen.

Antwoord
De meest waarschijnlijke oorzaak hiervan is een probleem met de Google API Key.
Als je Key ongeldig is, zullen daardoor allerlei problemen met de kaart optreden: rechte lijnen tussen de routepunten, geen zoekresultaten, problemen met de routepunten zelf, enz.
Om een geldige Google API Key te krijgen, moet het hele proces voor aanmaken ervan doorlopen worden, inclusief het inschakelen van de facturering.

Open deze pagina: Google API Console.
Klik op het plaatje hier rechts om het te vergroten. Volg deze stappen:
– Ga naar ‘Dashboard’. (Rode pijl)
– Controleer de API’s. (Groene pijl)
– Voeg zo nodig API’s toe. (Blauwe pijl)

En ook belangrijk:
– Zorg ervoor alle relevantie API Keys geactiveerd zijn: niet alleen API ‘Maps’, maar ook ‘Routes’ en ‘Places’.
– Bij het aanmaken of wijzigen van de Google API Key moet beslist Google Chrome gebruikt worden als browser (irritant, maar waar).

Antwoord
De meest waarschijnlijke oorzaak hiervan is een probleem met de Google API Key.
Als je Key ongeldig is, zullen daardoor allerlei problemen met de kaart optreden: rechte lijnen tussen de routepunten, geen zoekresultaten, problemen met de routepunten zelf, enz.
Om een geldige Google API Key te krijgen, moet het hele proces voor aanmaken ervan doorlopen worden, inclusief het inschakelen van de facturering.

Open deze pagina: Google API Console.
Klik op het plaatje hier rechts om het te vergroten. Volg deze stappen:
– Ga naar ‘Dashboard’. (Rode pijl)
– Controleer de API’s. (Groene pijl)
– Voeg zo nodig API’s toe. (Blauwe pijl)

En ook belangrijk:
– Zorg ervoor alle relevantie API Keys geactiveerd zijn: niet alleen API ‘Maps’, maar ook ‘Routes’ en ‘Places’.
– Bij het aanmaken of wijzigen van de Google API Key moet beslist Google Chrome gebruikt worden als browser (irritant, maar waar).

Antwoord De meest waarschijnlijke oorzaak hiervan is een probleem met de Google API Key. Als je Key ongeldig is, zullen daardoor allerlei problemen met de kaart optreden: rechte lijnen tussen de routepunten, geen zoekresultaten, problemen met de routepunten zelf, enz. Om een geldige Google API Key te krijgen, moet het hele proces voor aanmaken ervan doorlopen worden, inclusief het inschakelen van de facturering.
Open deze pagina: Google API Console. Klik op het plaatje hier rechts om het te vergroten. Volg deze stappen: – Ga naar ‘Dashboard’. (Rode pijl) – Controleer de API’s. (Groene pijl) – Voeg zo nodig API’s toe. (Blauwe pijl)
En ook belangrijk: – Zorg ervoor alle relevantie API Keys geactiveerd zijn: niet alleen API ‘Maps’, maar ook ‘Routes’ en ‘Places’. – Bij het aanmaken of wijzigen van de Google API Key moet beslist Google Chrome gebruikt worden als browser (irritant, maar waar).

D. Tyre en Google Earth

Antwoord
Controleer voor alle zekerheid eerst of Google Earth geïnstalleerd is.
Klik hier om zo nodig Google Earth te downloaden en te installeren.
Zijn er nog steeds problemen bij het starten van Google Earth, dan kan het helpen om de installatie ervan te herstellen.
Dat is mogelijk via de tab ‘Google Earth’ in het voorkeurenvenster.
Klik hier voor meer informatie.
Als ook dat het probleem niet oplost, verwijder dan zowel Google Earth als Tyre en installeer ze allebei opnieuw.

 

Antwoord
Controleer voor alle zekerheid eerst of Google Earth geïnstallerd is.
Klik hier om zo nodig Google Earth te downloaden en te installeren.
Zijn er nog steeds problemen bij het weergeven van een route of nuttige plaasten met Google Earth, dan kan het helpen om de installatie ervan te herstellen.
Het is mogelijk dat KML bestanden (en/of KMZ bestanden) niet langer verbonden zijn met Google Earth. Dit kan eenvoudig verholpen worden:
Klik op ‘Voorkeuren’ in het menu ‘Extra’. Het voorkeurenvenster wordt geopend.
Selecteer de tab ‘Google Earth’ en klik op de knop om de installatie van Google Earth te herstellen.
Als deze knop gedeactiveerd is (er kan niet op geklikt worden), klik dan hier om naar vraag A7 te gaan en erachter te komen hoe dat probleem opgelost kan worden.
Na het klikken op de knop zullen KML en KMZ bestanden weer verbonden zijn met Google Earth: de routes zullen in Google Earth getoond worden.

Het is mogelijk om Google Earth te gebruiken voor het weergeven van routes en NP-bestanden. Dat gaat als volgt: Maak of open een routebestand of een NP-bestand. Klik op de knop ‘Google Earth activeren’ in de bovenste rij knoppen (zie de afbeelding hier rechts).

Zo nodig wordt Google Earth eerst opgestart.

Daarna wordt het bestand weergeven met de opties die opgegeven zijn bij de voorkeuren. Om routes en routepunten goed weer te geven in Google Earth, is het belangrijk om de optie ‘Wegen’ aan te vinken (zie de afbeelding hier rechts). Deze optie zorgt ervoor dat locaties van routes en routepunten nauwkeuriger te zien zijn.

De installatie van Google Earth kan beschadigd raken. Dat is niet de schuld van Google Earth. Meestal komt het door een andere programma of per ongeluk. Helaas betekent het in de meeste gevallen wel dat de samenwerking tussen Google Earth en Tyre niet meer goed (genoeg) werkt. Verschijnt er een melding dat er een fout opgetreden bij het starten van Google Earth of bij het weergeven van een bestand, doe dat het volgende: Open het venster voor de voorkeuren via het menu ‘Extra’. Selecteer de tab ‘Google Earth’. Klik op de knop ‘Herstel de installatie van Google Earth’. De samenwerking zou daarna weer goed moeten lopen!

Als ook dat het probleem niet oplost, verwijder dan zowel Google Earth als Tyre en installeer ze allebei opnieuw.

Nog steeds problemen? Probeer dan dit:
Zorg ervoor dat je beheerdersrechten hebt voordat je deze stappen gaat zetten!
1. Klik met de rechter muisknop op een willekeurig KML bestand en kies voor de optie ´Openen met…´.
2. Klik op ‘Kies een andere app’.
3. Selecteer een willekeurig programma, maar NIET Google Earth. Markeer de optie ‘Dit type bestand altijd met dit programma openen’.
4. Klik op ‘OK’.
5. Herhaal de stappen 1 – 4 voor de bestandssoort KMZ.
Nu zijn beide bestandssoorten verbonden met een verkeerde toepassing. Dat kan vreemd overkomen, maar daardoor wordt alle rommel in de instellingen opgeruimd, voordat je verder gaat:
6. Klik met de rechter muisknop op een willekeurig KML bestand en kies voor de optie ´Openen met…´.
7. Klik op ‘Kies een andere app’.
8. Selecteer NU Google Earth. Markeer de optie ‘Altijd deze app gebruiken’.
9. Klik op ‘OK’.
10. Herhaal de stappen 6 – 9 voor de bestandssoort KMZ.

Antwoord
Dit gebeurt soms (maar lang niet altijd!) als Google Earth op de computer geïnstalleerd is vanuit een andere gebruikersaccount.
Zorg er dus voor dat Google Earth gestart kan worden vanuit iedere gebruikersaccount op de computer.
Het is ook een mogelijkheid om Google Earth nog eens te installeren op de computer. Dat kan eenvoudig op dezelfde locatie. (In feite is er dan dus maar één installatie aanwezig op de computer.)

Antwoord
– Controleer de tab ‘Bestanden’ bij de voorkeuren: de optie ‘Routetracks gebruiken’ moet aangevink zijn. Vervolgens:
– Controleer de firewall om er zeker van te zijn dat Tyre toegang heeft tot internet.
Als het probleem daarmee niet opgelost is, installeer Tyre dan opnieuw.

Met Google Earth is er ook een ander mogelijkheid om de route van het ene routepunt naar het andere weer te geven: zodra de route getoond wordt in Google Earth, heeft ieder routepunt een beschrijving ‘Route tonen (Google Earth)’. Klik op deze beschrijving om de route te laten berekenen tussen dat routepunt en het volgende.

E. Als niets wil helpen…

Ik kan geen oplossing vinden voor mijn probleem. Wat kan ik doen?
Als je in het bovenstaande geen oplossing hebt gevonden voor je probleem (foutmeldingen e.d.), kun je het volgende proberen:
Herstel eerst de geavanceerde instellingen van Internet Explorer:
– Start Internet Explorer.
– Selecteer ‘Extra’ (rechter bovenhoek) -> ‘Internetopties’ -> tab ‘Geavanceerd’ -> ‘Geavanceerde instellingen herstellen’.
– Als de beveilgingsinstelling (tab ‘Beveiliging’) voor internet niet ingesteld is op Normaal-Hoog (standaard), wijzig die dan naar Normaal-Hoog.
– Zorg ervoor dat MS Internet Explorer up-to-date is.

Het kan nodig zijn om MS Internet Explorer opnieuw in te stellen.

Klik hier voor instructies daarover.

Ga nu een helemaal schone versie van Tyre installeren:
Tyre moet eerst volledig van uw computer verwijderd worden. Er is een programma beschikbaar dat alle nodige schoonmaakacties kan uitvoeren. Klik hier om het te downloaden.
Wilt u het liever zelf doen, volg dan deze stappen:
– Verwijder Tyre van de computer.
– Verwijder de volgende sleutel (en alle subsleutels) uit het register: HKEY_CURRENT_USER\Software\Tyre
Als er nog bestanden van Tyre op de schijf staan, verwijder die dan ook:
– Verwijder de map C:\Program Files\Tyre (of C:\Program Files (x86)\Tyre) met alle inhoud.
– Verwijder Application Data map van Tyre met alle inhoud.
De Application Data map van Tyre is hier te vinden:
‘C:\Users\\AppData\Roaming\Tyre’.
Klaar? Start dan de computer opnieuw op. Ga daarna Tyre opnieuw downloaden en installeren.

Nog steeds problemen die niet op te lossen zijn?
Neem contact op!